Hukuk büromuz akademisyen ve uzman avukat kadrosuyla, Türk vatandaşlığı kazanma sürecinde profesyonel danışmanlık hizmeti sunmaktadır. Türkiye’de gayrimenkul satın alma ve yatırım yoluyla Türk vatandaşlığını kazanma hakkındaki yasal düzenlemelerle yabancıların Türk vatandaşlığını elde etmesi kolaylaştırılmıştır. Aşağıda paylaşmış olduğum detaylar nezdinde genel kurallara yönelik bilgi edinebilirsiniz.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 500.000 ABD Doları tutarında sabit sermaye yatırımı yaptığı belirlenen yabancılara, Cumhurbaşkanı kararı ile Türk vatandaşlığı verilebilecektir. İlgili yasal düzenlemeler uyarınca, 500.000 ABD Doları tutarında sabit sermaye yatırımına dayalı vatandaşlık talep eden yabancıların vatandaşlık başvurular, gerekli belgelerle birlikte Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na yazılı olarak yapılacaktır (yatırım bilgi formu, ticaret ortaklık yapısını gösteren sicil gazetesi, özel amaçlı rapor, yabancı yatırımın doğrudan şirket sermayesine aktarıldığının kanıtı vb.). İlerleyen yıllarda yapılacak başvurular için sabit sermaye gideri hesaplanırken, son 3 yılda yapılan harcamalar dikkate alınacaktır. Hâlihazırda mevcut olan bir yatırıma ek, sabit sermaye yatırımı yapılması durumunda, ek yatırımın başlangıcından itibaren sabit sermaye yatırımı miktarındaki artış dikkate alınacaktır.
Sabit sermaye yatırımının yanı sıra; yabancıların, üç yıl boyunca satılmaması koşuluyla, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlenen ve tapu senediyle belgelenebilen asgari 400.000$‘lık taşınmaz mal satın aldığı takdirde, Türk vatandaşlığı elde etmeleri de mümkündür.
Bu kapsamda;
Tüm yatırım türleri zaman dilimi 3 yıldır. Yönetmelikte belirtilen tüm şartları yerine getiren yabancı ile birlikte varsa eşi ve 18 yaşın altındaki tüm çocukları Türk Vatandaşlığı kazanacak olup ömür boyu Türk vatandaşı olarak kalacak ve ayrıca sonradan doğacak çocukları da Türk vatandaşı olarak dünyaya gelecektir. Yanlış veya yanıltıcı belgelerle başvuran adayların vatandaşlık başvuruları askıya alınacak ve tüm kriterleri yerine getirmiş olsalar bile başka başvuruları dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle, başvuru ve değerlendirme sürecinde danışmanlık alınması önem taşımaktadır. Bunun yanı sıra, Türkiye’de bir ev satın alan yabancı, hem kendisi hem de ailesi için belirli süreler için uzatılan oturma iznine de hak kazanmaktadır.
Bu oturma izni ile yabancıların çocukları Türkiye’de eğitim alma hakkında sahip olmakta ve ayrıca oturma iznine sahip yabancıların iş bulması ve firmaların yabancılar için çalışma izni alması kolay hale gelmektedir.
Tüm bu süreçte; gayrimenkul hukuku konusunda uzmanlaşmış olan Hukuk Büromuzla çalıştığınızda deneyimlerimiz sonucu vatandaşlık alma süreçlerini kısalacak ve taşınmaz satın alma ve yatırım açısından hukuki işlemlerin güvenliği sağlanmış olacaktır.