Toplantı’da Aziz Torun tekrar başkan seçildi. Öngören Hukuk Bürosu kurucu ortağı ve Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören’de Denetim Kurulu Başkanlığı görevinden, Yönetim Kurulu üyeliğine tekrar geri döndü.
GYODER’in yeni Yönetim Kurulu’nda Ahmet Akbalık (Özak GYO), Cansel Turgut Yazıcı (EVA GYD), Dr. Emre Çamlıbel (Soyak), Ersun Bayraktaroğlu (PwC), Doç. Dr. Feyzullah Yetgin (Çalık Gayrimenkul), Füsun Yılmaz Phillipson (FYP Proje Geliştirme), Haluk Sur (Cushman&Wakefield), Işık Gökkaya (Yeşil GYO), Mesut Toprak (Astay Gayrimenkul), Mithat Yenigün (Yenigün İnşaat), Murat Aysan (DD Mortgage), Murat Kurum (Emlak Konut GYO), Neşecan Çekici (Epos Gayrimenkul Değerleme), Ozan Balaban (EMAAR Türkiye), Ömer Faruk Çelik (EYG Gayrimenkul Geliştirme), Özcan Tahincioğlu (Tahincioğlu Holding), Özlem Gökçe (Extensa İstanbul Emlak), Salih Çeçen (IC Holding), Süleyman Çetinsaya (Artaş Gayrimenkul), Turgay Tanes (İş GYO), Ceyda Çarmıklı Kılıçaslan (Nurol GYO), Metehan Kavuk (Kavuklar), Ali Baki Usta (Anadolu Gayrimenkul), Prof. Dr. Gürsel Öngören (Öngören Hukuk Bürosu) ve Av. Pınar Ersin Kollu, L.LM (İş GYO) seçildi.
Genel Kurul’un ardından yeni yönetim ve basın mensupları ile birlikte bir yemek yedi. Gyoder Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Gürsel Öngören; “Aziz Torun başkanın liderliğindeki GYODER, gayrimenkul sektörünün en üst örgütüdür. Bu vesile ile hem inşaat sektörünü ve hem de Devlet politikalarını belirleyen aktörler arasındadır. Bu güce paralel sorumluluk da almaktadır. Ülkemiz insanını, can ve mal güvenliği tehlikesi içindeki konutlardan kurtarmak için insiyatif üstlenmektedir. Çarpık kentleşmeyi önlemek için kentsel dönüşümü destekleyen çalışmalar yapmaktadır. GYODER, gayrimenkul ve inşaat sektörünün rantın değil, ekonominin ve üretimin ana bileşeni olduğu inancındadır”dedi.
Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören; İstanbul Teknik Üniversitesinde 23 Mart 2015 tarihinde Şehircilik Meteorolojisi Çalıştayı’na katılarak, “Kentsel Dönüşümde Şehir Planları ve Meteorolojik Etkiler” adlı bir bildiri sundu.
Prof. Dr. Gürsel Öngören bildiride; “Kentsel dönüşümün iki ana unsuru şehir planları ve finansmandır, şehir ve imar planlarının; sıcaklık rejimi, güneşlenme yoğunluğu, rüzgar hız ve yön dağılımı, rüzgarın yükseklikle değişimi, sıcaklığın yükseklikle değişim ve dağılımı, toprak sıcaklıkları dağılımı, yağış ve nem dağılımı, alçak bulut ve sisi oluşumu, kar yükü ve kar yağışının yüzeyde kalış süresi, atmosferik kirlilik gibi meteorolojik verileri esas alarak hazırlanması gerekir. Bunun için özellikle Belediyeleri uyarmamız lüzumludur. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da belediyelerden gelen imar planı çalışmalarını meteorolojik veriler açılarından denetlemesi gerekmektedir” dedi.
Toplantıya; İTÜ Şehir ve Bölge Planlaması Bölümünü temsilen Prof Dr. Azime Tezer, İTÜ Mimarlık Bölümünü temsilen Prof. Dr. Zerrin Yılmaz, ÇBS Mekansal Planlama Genel Müdürlüğünü temsilen Özge Demirtaş, Çevre Mühendisleri Odasını temsilen Cevahir Efe Akçelik, İnşaat Mühendisleri Odasını temsilen E. Fusun Sümer, Meteoroloji Mühendisleri Odasını temsilen Dr. Ahmet Kılıç ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nü temsilen Yalçın Ün katılarak bilimsel görüşlerini açıkladılar.